Rólunk írták

Szeretnénk magunkat és tevékenységünket az emberek minél szélesebb körének bemutatni, hogy elfogadják és segítsék az autista embereket és családjaikat.

Hírek

A dühevő kukaszörny megeszi az autista gyerekek haragját

A papír pizza feltéteiből pedig megtanulják, hogy mi kell ahhoz, hogy barátaik legyenek. Barátkozást, érzelemkimutatást, dühkezelést tanítanak autista gyerekeknek a Symbo Alapítványnál. A gyerekek olyan fogásokat sajátítatnak el, amelyekkel az iskolában is könnyebben beilleszkedhetnek.

Az autista emberek sokszor azért tudnak csak nehezen szociális kapcsolatokat kialakítani a körülöttük lévőkkel, mert nem ismerik fel azokat a technikákat, íratlan szabályokat, amikkel például barátkozni lehet.

Tovább

2018.11.24

NYUGAT.HU

PontMás

Az autizmus egy élethosszig tartó állapot, nem betegség

SZOMBATHELY Minden autista más, de közös bennük, hogy nehezen kommunikálnak. A lakosság egy százaléka lehet érintett.

Eddig 700 ezer forint gyűlt össze az autistákat támogató alapítványoknak, de mint megtudtuk, vannak még felajánlások, ezért ez még mindig nem tekinthető a végső összegnek. A gyűjtés ötlete Szabó Tiborban merült fel, amikor megismert egy autista gyermeket nevelő, nehéz sorsú családot.

Tovább

2017.10.18

VAOL

Hírek

PontMás - autisták gyereknapján jártunk

Az Aranyhíd iskola tornacsarnokában negyven – ötven gyermek és szülő örült egymásnak és a játékoknak a PontMás Vas Megyei Autista Gyermekekést Alapítvány által szervezett gyermeknapon. A rendezők – az idei sikeren felbuzdulva – jövőre újra megtartják a programot.

A PontMás Vas Megyei Autista Gyermekekést Alapítvány az idei évben először rendezte meg az autista gyermekek gyermeknapját, melynek sikerét látva, reményeink szerint évente folytatódhat ez a program – mondta Pohánka Edit, az alapítvány kuratóriumának elnöke.

Tovább

2016.06.04

www.FRISS.hu