Események

Szeretnénk magunkat és tevékenységünket minél szélesebb körben bemutatni az embereknek, hogy elfogadják és segítsék az autista embereket és környezetüket, ezzel is segítve nekik beilleszkedni és hasznos tagjának lenni a társadalomnak.

PontMás tábor

Alapítványunk harmadik alkalommal szervezett nyári tábort autizmussal élő diákok részére. Július 12-23. között, 8 résztvevővel zajlottak a programok az Agora Sportház termeiben és szabadtéri helyszíneken. A tartalmas kikapcsolódás mellett a tábor fontos célja volt, hogy segítsen a dolgozó szülőknek a nyári felügyelet megszervezésében.

Kézműves foglalkozások, kirándulások, vetélkedők tették színessé a gyerekek hétköznapjait, akik szívesen töltötték velünk a napjaikat. A tábor anyagi hátterét a PontMás Alapítvány és az AOSZ biztosította.

PontMás

Márciustól a PontMás Alapítvány üzemelteti a közösségi boltokat Szombathelyen és Zalaegerszegen

A 7mérföld a Közösségért Közhasznú Nonprofit Kft. Zalegerszegen 2012. novemberében, Szombathelyen 2015. júniusában nyitott közösségi boltjait hamarosan üzemeltetésre átveszi a PontMás Alapítvány. Alapítványunk célja az autista gyermekek és családjuk életminőségnek javítása.

A közösségi boltok üzemeltetése nagy lehetőség számunkra, mivel az üzletek üzemeltetési költségeinek kifizetését követően a teljes bevételt céljaink megvalósítására tudjuk fordítani. Mindkét Charity Shop az eddigieknek megfelelően működik tovább, ezentúl is várunk szeretettel.

Köszönjük eddigi támogatásodat, reméljük, a jövőben is segíted üzleteink munkáját adományoddal, vásárlásoddal és önkéntes munkáddal!

PontMás

Tavaszi szülőklub

Február 23-án lezajlott az első Tavaszi szülőklub. Az oldott hangulatú találkozón különböző életkorú és más-más intézménybe járó, (vagy már dolgozó) gyerekek és fiatalok szülei ismerkedtek egymással. A klubon azokat a témákat gyűjtötték össze a résztvevők, amikről szívesen hallanának a következő alkalmakon. A beszélgetést Pachner Orsolya és Temesi Patrícia vezette.

PontMás

Autizmus világnapja

Megtartottuk az autizmus világnapjához kapcsolódó első eseményünket. Számos szakember tartott előadást az eseményhez kapcsolódóan. Remek hangulatban teltek az előadások a résztvevők nagy örömére.

Vas Népe

PontMás