Programjaink

Szeretnénk magunkat és tevékenységünket minél szélesebb körben bemutatni az embereknek, hogy elfogadják és segytség az utista embereket és környezetüket, ezzel is segítve nekik beilleszkedni és hasznos tagjának lenni a társadalomnak.

Programjaink

Kék Mozi

A PontMás Vas megyei Autista Gyermekekért Alapítvány Kék Mozi címmel ismét szemléletformáló filmvetítéseket rendez az AGORA Savaria Filmszínház támogatásával. A programsorozat célja a középiskolás, illetve középiskolába induló (7-8.osztályos) korosztály érzékenyítése, az autizmussal élők társadalmi elfogadásának segítése. Idén először a felsőoktatásban tanulókat is invitáljuk a programra.

Programjaink

PontMás tábor

Alapítványunk harmadik alkalommal szervezett nyári tábort autizmussal élő diákok részére. Július 12-23. között, 8 résztvevővel zajlottak a programok az Agora Sportház termeiben és szabadtéri helyszíneken. A tartalmas kikapcsolódás mellett a tábor fontos célja volt, hogy segítsen a dolgozó szülőknek a nyári felügyelet megszervezésében.

Kézműves foglalkozások, kirándulások, vetélkedők tették színessé a gyerekek hétköznapjait, akik szívesen töltötték velünk a napjaikat. A tábor anyagi hátterét a PontMás Alapítvány és az AOSZ biztosította.

Programjaink

Családsegítő, lelki programjaink folytatódnak 2019. évben is

2018. október és decembere között pszichológiai segítségnyújtás igénybevételére volt lehetősége az autizmussal élő gyermekeket nevelő családoknak Szombathelyen. (https://www.vaol.hu/eletstilus/helyi-eletstilus/autizmussal-elo-gyerekek-szuleinek-segitenenek-szombathelyen -2575934/?fbclid=IwAR15090qXdVjvale22YmJ06KA6hkIgEW_xVupmIhAqhicunmEJNSwHUxGOA) Temesi Patrícia és Dr. Pachner Orsolya családterapeuta jelöltek biztosítottak csoportos és egyéni formában konzultációs lehetőséget a családoknak. Az egyéni családterápiás lehetőséget az időszak alatt egy család vette igénybe, akik 10 alkalommal vettek részt gyermekükkel a terápiákon. Emellett öt alkalmas párkapcsolat erősítő csoport indult három pár részvételével. Míg az egyéni alkalmakon speciális élethelyzeti problémákra fókuszálva van lehetőség dolgozni, addig a csoporton a hasonló nehézségekkel küzdő családok egymással is megoszthatták tapasztalataikat, ezzel is tudatosítva bennük, hogy nincsenek egyedül problémáikkal.

A tapasztalatok alapján a családoknak igénye lenne a pszichológiai, családterápiás szolgáltatások rendszeres elérhetőségére, hiszen minden korszakban – óvodás, kisiskolás, kamaszkor, fiatal felnőttkor – új kihívásokkal néz szembe az egész család. A család-és párterápiás fókusz mellett nevelési kérdésekre fókuszáló helyben elérhető szülőtréning igénye is felmerült.

Szeretnénk februártól havi rendszerességgel szülőcsoportos foglalkozásokat tartani, amelyek keretében egy-egy témát dolgozunk fel közösen, pszichológus, és családterápiás szakember, vagy gyógypedagógus segítségével, moderálásával.

Folytatjuk családterápiás egyéni konzultációs lehetőségek biztosítását is az autizmussal érintett gyermeket nevelő családok, szülők részére.

A részleteket hamarosan közzétesszük honlapunkon!